Kérdése van? Hívjon minket:

Hőszigetelés Budapest és vonzáskörzetében

Alakítson ki jobb klímát otthonában homlokzati hőszigetelés segítségével!

hőszigetelés Budapest kiváló minőségben

Az otthonunkról való gondoskodás olykor hosszabb távú döntéseket igényel, melyeket pont az akár évtizedeket érintő hatás miatt érdemes alaposan körbejárni. A külső szigetelés is ilyen fontos kérdés, amely főleg akkor kerül elő, ha már egy régen épült házban élünk, amelynek érezzük a kedvezőtlen hatásait pl. rossz hőtartás, hideg, penészre hajlamos falak és ezért a felújításán gondolkozunk.
Vagy egy teljesen új családi ház megépítését tervezzük és annak szeretnénk biztosítani a legjobb hőtartási képességet. Ilyenkor a nyílászárók, a tetőtér, az aljzat és a homlokzat szigetelés is középpontba kerül.

Homlokzati hőszigetelés kivitelezés


homlokzati hőszigetelés szolgáltatásaink

A Hőszigetelőmester csapata már több éve foglalkozik a homlokzati hőszigetelés teljes körű kivitelezésével. VÁLLALJUK: 

 • családi házak, lakóépületek, panelházak, ipari épületek, gyárépületek és egyéb hőszigetelésre váró építmények új- és utólagos külső hőszigetelés munkálatait,
 • külső szigetelés megtervezését
 • pincék, alagsorok belső szigetelését, 
 • új homlokzatok tervezését, régiek felújítását és újratervezését, egyedi- és különleges igények megvalósításával,
 • ügyfeleink számára a homlokzati hőszigetelés kivitelezés mellett szaktanácsadást biztosítunk.

Referenciamunkáink igazolják, hogy 100%-ig ügyfeleink elégedettségére és a szakszerű, precíz munkavégzésre törekszünk, nem utasítva el a teljesen egyedi elképzelések megvalósítását sem. Az alábbiakban igyekszünk minden fontos információt bemutatni, amely szerintünk a homlokzat szigetelés kapcsán kérdésként felmerülhet Önben, de szívesen várjuk egyedi kérdéseit, konkrét ajánlatkérését elérhetőségeinken:

ÁRAJÁNLATOT KÉREK

Külső szigetelés: milyen előnyöket élvezhetünk egy jól hőszigetelt épületben?


A modern technológiának, eljárásoknak, újszerű alapanyagoknak köszönhetően napjaink építészetében rengeteg olyan lehetőség áll rendelkezésre, melyek korábban még elképzelhetetlenek voltak - például a tökéletes homlokzati szigetelés - ráadásul könnyen, gyorsan és megfizethető áron. Értelemszerűen egy jól kiépített külső hőszigetelés, vagy bármilyen szigetelőrendszer legfontosabb funkciója, hogy komfortos légkört teremtsen a megfelelő hőmérséklet biztosításával otthonunk minden szegletében, évszaktól függetlenül. Ugyanakkor ma már egyéb elvárásokat és kritériumokat is érdemes figyelembe venni, úgy mint a hangszigetelés, tűzállóság, alapanyagok újrahasznosíthatósága. A nem megfelelő minőségű és hibásan beépített homlokzati hőszigetelő rendszer miatt hosszútávon magasra rúghatnak a kiadásaink, így nem érdemes az olcsóbb, de silányabb minőségű termékeket megvásárolni. Ennek böjtjét a magas fűtésszámlákon, áramfogyasztáson, penészes falakon és kellemetlen belső hőmérsékleten érezhetjük meg. Általánosságban elmondható, hogy egy átlagos családi ház hőveszteségének 25-40%-át a homlokzati falak adják, ráadásul ez sokkal magasabb is lehet, ha a családi ház külső szigetelése nem megfelelő, persze ez nagyban függ a falazat és a nyílászárók arányaitól is.

A megfelelő külső szigetelés számos előnnyel jár lakói számára, ez vitathatatlan. Mégis sokszor nehezen határozzuk el magunkat mellette, de minél előbb belevágunk, annál hamarabb élvezhetjük az új homlokzat szigetelés kedvező hatásait. Nézzük meg, hogy pontosan milyen előnyöket mutathatunk fel a homlokzati szigetelés mellett és miért olyan fontosak ezek.


Ház hőszigetelés: télen melegebb, nyáron hűvösebb

Ha a társas vagy családi ház külső szigetelése mellett döntünk, akkor a jobb hőtartás előnyét élvezhetjük. Ez azt jelenti, hogy a lakás belső klímáját tovább élvezhetjük szélsőséges időjárási tényezők mellett is anélkül, hogy szabályoznánk azt. Télen nem szükséges, hogy folyamatosan menjen a fűtés, mert a felmelegített belső tér a jobb hőtartás miatt tovább marad meleg. Nyáron pedig a külső hőszigetelés lehetővé teszi, hogy mellőzzük a klíma folyamatos működtetését, mert a lakás nem fog egyből visszamelegedni, amint kikapcsoljuk azt. Mondanunk sem kell, hogy ezzel elég sok rezsiköltséget megspórolhatunk.

külső szigetelés a lakás melegéért
Zárja ki otthonából az időjárás viszontagságait. Csak élvezze a kellemes klímát a hőszigetelt falaknak köszönhetően!

A jobb hőtartási tulajdonságnak az egyik alapja, hogy a falak mennyire veszik át a külső környezet hőmérsékletét. Minél kevésbé érinti érzékenyen a környezeti hatás a falunkat, annál kevésbé változik a belső tér klímája.

A legoptimálisabb külső hőszigetelés kiválasztása jobb esetben már a tervezőasztalon eldől, függetlenül attól, hogy teljesen új épület felhúzásáról, vagy régebbi felújításáról van-e szó, hiszen mindennek alapja a tervezés. A ház külső szigetelése is számos dolog függvénye, szem előtt kell tartani az időjárás viszontagságait, így a napsugárzást, éves csapadékmennyiséget, átlaghőmérsékletet, a lakó, vagy gazdasági épület szerkezeti jellegzetességeit, a már meglévő szigetelést, fűtőrendszert stb.. Ennek fényében kell mérlegelni, hogy milyen alapanyagokat válasszunk a homlokzati hőszigetelés kivitelezés során. Erről azonban még részletesebben is szót ejtünk.

Amit ezzel kapcsolatban még érdemes tudni, hogy az elavultabb, régi homlokzati szigetelés is lecserélhető modernebb és hatékonyabb rendszerekre anélkül, hogy meg kellene bontani az épületet. Az utólagos homlokzati hőszigetelés egyre gyakrabban alkalmazott eljárás, ami nem véletlen, hiszen A 7/2006. (V. 24.) TNM rendelet az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról kimondja, hogy a 2018. január 1-e után használatba vett házak esetében, a homlokzati falak U értéke, vagyis hőátbocsátási tényezője nem haladhatja meg a 0,24 W/m2K értéket. Új építésű épület esetében értelemszerűen erre, vagy akár ettől jobb paraméterekre kell törekedni, a külső szigetelés kialakításakor. A minőségi alapanyagokból, precízen kiépített homlokzat szigetelés révén akár több tízezer forintot is megspórolhat a fűtési időszakban, de nyáron a légkondicionáló készülékeket is kevesebbszer kell bekapcsolni.

Hűszigeteléssel magasabb az ingatlan eladási értéke

Ha az anyagi oldaláról vizsgáljuk a külső hőszigetelés előnyeit, akkor nem csak a fűtéshez és hűtéshez köthető számlákon tudunk spórolni. Ez persze kézenfekvő, de képzeljünk el egy szituációt, hogy egy rendkívül jó álláslehetőség vagy bármilyen más indok miatt az ország másik felére költöznénk és el kellene adni házunkat. Ilyenkor egy jól kivitelezett homlokzati szigetelés rengeteget növelhet az eladási áron és a vásárlási hajlandóság is magasabb lehet egy hőszigetelt ház esetében. Ehhez fontos adalék, hogy az energetikai követelmények szigorodása miatt a külső hőszigetelés minősége még inkább felértékelődött az utóbbi években, és ez a tendencia csak erősödni fog, így érdemes ennek fényében kalkulálni a felújítások során is.

Egy családi ház külső szigetelése esztétikai előnyökkel is jár

Az anyagi előnyök és a jobb komfortérzet mellett még egy jó érv a külső hőszigetelés mellett: az esztétikai megjelenés. Egy homlokzat szigetelés teljesen új külsőt kölcsönözhet otthonunknak. Egy új színnel, pár egyedi mintázattal egyedi arculatot adhatunk családi házunknak vagy akár a régi hangulatát kelthetjük újra életre. Nagyon népszerűek kedvező áruk miatt a polisztirol alapanyagú díszítő elemek, melyek készen kaphatóak. Emellett elérhetőek a piacon egyedi gipsz alapú díszítő elemek is, melyek masszívabbak, de ez árukban is megjelenik.

+ A külső hőszigetelés növeli az épület élettartamát is!

A felsorolt előnyökön túl több fontos szakmai érv is szól a homlokzat szigetelés mellett: 

 • Egy megfelelően kivitelezett homlokzati hőszigetelő rendszer az épület élettartamát is növeli. 
 • A ház külső szigetelése az építése során elkövetett hibákból fakadó hőhidak megszüntetésére, a penészesedés problémájának megoldására is kiválóan alkalmas.
 • Külső hőszigetelés miatt a fal hőingadozása kisebb lesz, így segít a hőtágulás következtében bekövetkező károk megelőzésében, ezáltal időtállóbbá téve otthonunkat. 

Tőlünk precíz munkát várhat!

családi ház külső szigetelése

Válassza profi homlokzati hőszigetelés kivitelező csapatunkat! 

Hívjon minket most:

+36 70 679 7004


Hőszigetelés! Eldöntöttük, belevágunk! Mikor érdemes belekezdeni?


Alapvetően nincs sok tényező, ami befolyásolja a homlokzati hőszigetelés kivitelezés munkálatait. Azt elmondhatjuk, hogy +5 C° felett érdemes belekezdeni és kerülni kell a tűző napsütést. Ezek már szélsőséges körülményeknek számítanak, mivel a száradási és kötési folyamatokat befolyásolhatják. A legideálisabb egy tavaszi, kora vagy késő nyári, őszi időszak, de egész évben van lehetőség homlokzati szigetelés kivitelezésére.  Mindazonáltal sokkal inkább kifizetődő, ha a szóban forgó munkálatokat profi homlokzati hőszigetelés kivitelező végzi.

Fontos szabályok a homlokzati hőszigetelés kivitelezés során:


 1. Csak szakszerűen, a gyártói előírások szigorú betartásával járjunk el. 
  Ez kulcsfontosságú, hiszen amellett, hogy a gyártói garancia megszűnhet, egy nem megfelelően elvégzett külső szigetelés a későbbiekben is sok kellemetlenséget okozhat. Egy szakszerűtlen, rossz kivitelezés esztétikailag is meglátszik és a hőszigetelés hatékonyságát is jelentősen ronthatja. Éppen emiatt nem érdemes egyedül, szakemberek segítsége nélkül belevágni a munkálatokba, hiszen könnyen előfordulhat, hogy csak az időnket és a pénzünket pocsékoljuk a végeredmény tükrében. Egy profi és megbízható homlokzati hőszigetelés kivitelező csapat azonban garantáltan minőségi munkát végez és garanciát is vállal.
 2. Megfelelő vastagságú és anyagú szigetelést válasszunk.
  Ahhoz, hogy a kívánt eredményt érjük el, nem mindegy, hogy milyen vastagságú és anyagú homlokzati hőszigetelő rendszer mellett döntünk. Figyelembe kell venni, hogy milyen anyagból épült a falszerkezet, milyen a hőtartó képessége. Illetve bizonyos építőanyagokhoz csak meghatározott szigetelőanyag alkalmazása ajánlott pl. a vályogfalra csak kőzetgyapot használható külső szigetelés  gyanánt. Azt is érdemes a külső szigetelés anyagválasztása során figyelembe venni, hogy mennyire fontos számunkra a hangszigetelés és a tűzvédelem. Az optimális eredmény elérése érdekében érdemes szakember segítségét kérni a homlokzati hőszigetelő rendszer kiválasztásában.
 3. A homlokzati hőszigetelő rendszer elemeit egyben, egy gyártótól vásároljuk meg.
  Nagyon fontos, hogy azért mert külön-külön olcsóbb lenne, ne vásároljuk meg külön a rendszer komponenseit, azaz a szigetelő lemezeket, a hálót és a ragasztót - ha csak az alap rendszer elemeket nézzük. Fontos, hogy a külső hőszigetelés rendszerében ezek együtt lettek kitesztelve, együtt garantálják a megfelelő eredményt. Ha ezt megbontjuk, és gyengébb, egymással nem biztos, hogy megfelelően működő elemeket használunk, akkor a homlokzat szigetelés végeredménye megjósolhatatlan, így semmiképp sem javasoljuk ezt a megoldást.

  +1. Jó minőségű, megbízható márkák termékeit válasszuk!
  Mivel minden épület, családi ház külső szigetelése több évtizedre szól, érdemes az anyagválasztás szempontjának első helyére a minőséget és a megbízhatóságot tenni. Ha a ház külső szigetelése idő előtt elöregedik, meghibásodnak az alapanyagok és meg kell bontani a szigetelést, vagy a rossz minőségű színvakolat miatt néhány év múlva újra kell festeni a homlokzatot, akkor jelentősebb költségekkel számolhatunk, mintha már elsőre a megfelelő minőségű terméket választottuk volna. Ugyan ez igaz a kivitelezőkre is, hiszen nem érdemes a szakemberek munkáján spórolni, ha valódi, tartós eredményre vágyunk. A professzionális homlokzati hőszigetelés kivitelező mindig a lehető legtökéletesebb munkára törekszik, és a legjobb alapanyagokkal dolgozik. Így van ez a Hőszigetelésmester esetében is.

homlokzati hőszigetelés kivitelezés Budapest és környékén
Ön elképzeli, mi megvalósítjuk! Családi ház külső szigetelése professzionális kivitelezéssel

Hőszigetelőmester - Külső szigetelés Budapest és vonzáskörzetében

Hívjon minket!

+36 70 679 7004

Milyen hőszigetelő anyagok közül lehet választani?


Függetlenül attól, hogy új, vagy épp utólagos homlokzat szigetelés kerül szóba, az alapanyagok terén ma már rengeteg lehetőségünk van, hiszen számos gyártó megannyi terméke közül válogathatunk. Az egyik első és legfontosabb kérdés az az alapanyag, hiszen a hőszigetelési paraméterek, hangszigetelési képesség, tűzállóság, időtállóság szempontjából igen nagy a szórás a piacon. Manapság a leggyakrabban alkalmazott anyagok a hőszigetelés kivitelezés során a polisztirol alapú anyagok és a kőzetgyapot. Minden gyártmánynak megvan a maga előnye és hátránya is, így a céljainktól függően kell mérlegelni, milyen típusú homlokzati hőszigetelő rendszer mellett tesszük le a voksunkat.  

A homlokzat szigetelés során háromféle anyagtípust használunk jellemzően. Ezeknek megvannak a sajátosságaik, előnyeik és hátrányaik, és árban is különböznek, mind a vételárat, mind a felrakási munkadíjat illetően. Érdemes választás előtt a homlokzati hőszigetelés kivitelező szakemberrel egyeztetni, ő melyiket ajánlja a szigetelni kívánt épület tulajdonságai alapján.

Hagyományos fehér polisztirol - Hővezetési tényező: λ= 0,040 W/mK

A polisztirol alapú szigetelésnek tulajdonképpen három fajtájával találkozhatunk. Az egyik legismertebb az úgynevezett EPS hőszigetelés. Ez nem más, mint expandált polisztirol, melynek jellegzetes képviselője a hungarocell. A hagyományos fehér polisztirol hővezetési tényezője λ= 0,040 W/mK. Az expandált polisztirol népszerűsége abban rejlik, hogy ez az egyik legolcsóbb opció a külső szigetelés kialakítására. Hátránya azonban, hogy hőátvezetési tényezője viszonylag magas, így az itt bemutatott alapanyagok közül ez a legkevésbé hatékony opció a ház külső szigetelése céljából. (Minél alacsonyabb a hővezetési tényező, annál jobb az anyag hőszigetelő képessége.)

 • előnye: a ház külső szigetelése ebből az anyagból hozható ki a legolcsóbban
 • hátránya: a legmagasabb hővezetési tényezővel rendelkezik, azaz ez a legkevésbé hatékony hőszigetelő anyag (minél alacsonyabb a hővezetési tényező, annál jobb az anyag hőszigetelő képessége)

Grafit szigetelés (polisztirol grafit adalékanyaggal) - Hővezetési tényező: 0,031 W/mK

A hagyományos polisztirol egy sokkal hatékonyabb verziója a grafitos adalékanyaggal gyártott, szürke színű grafitos homlokzati hőszigetelő rendszer. Akár 20-30%-kal is növelheti a hőszigetelés hatékonyságát a grafitos polisztirol a hagyományos termékekhez képest, hiszen hővezetési tényezője 0,031 W/mK. Emellett 4-6-8 cm-rel vékonyabb grafitos polisztirollal ugyanolyan hőszigetelő hatást érhetünk el, magyarul 20%-kal jobb a hőszigetelő képessége azonos vastagságnál, mint a sima fehér polisztirol anyagnak. Természetesen a teljesítménybeli különbség a termékek árában is megjelenik, valamivel drágább a sima polisztirol lapnál, de minden kiegészítő ugyanannyiba kerül hozzá.

 • előnye: 20%-kal jobb a hőszigetelő képessége azonos vastagságnál, mint a sima fehér polisztirol anyagnak
 • hátránya: valamivel drágább a sima polisztirol lapnál, de minden kiegészítő ugyanannyiba kerül hozzá

Légáteresztő kőzetgyapot homlokzat szigetelés - Hővezetési tényező: λ= 0,036 W/mK

A homlokzat szigetelés kialakítására egy harmadik, szintén közkedvelt opció a kőzetgyapot. A kőzetgyapot alapú külső szigetelés legfontosabb előnye, hogy a hagyományos polisztirol szigeteléssel szemben sokkal jobb a páraáteresztő képessége.  A hővezetési tényezője λ= 0,036 W/mK, azaz közel megegyezik az EPS-sel. Azonban, ha ez csak ennyiben merülne ki, nem volna ennyire népszerű alapanyag a kőzetgyapot, főleg, hogy jóval költségesebb a polisztirol anyagoknál és alacsonyabb a hőszigetelő képessége a grafit szigetelésnél.

Ami a kőzetgyapotot népszerűvé teszi homlokzati hőszigetelés kivitelezés során, az a már említett páraáteresztő képesség, a sokkal kedvezőbb tűzállósági paraméterek, valamint akusztikai tulajdonságok. Emellett az is a kőzetgyapot mellett szólhat, hogy természetes anyagokból készül, ráadásul akár hosszú évtizedekig is megállja helyét.

Ugyanakkor azt sem szabad elfelejteni, hogy noha az alapanyag az egyik legmeghatározóbb tényező lehet egy családi ház külső szigetelése során, korántsem mindegy, hogy milyen gyártók termékeit vásároljuk meg, hiszen a jó alapanyagokból is lehet silány termékeket gyártani. Nem érdemes a feltűnően olcsó termékekre beruházni, ugyanis ezek élettartama alig pár év, és nem is teljesítik a hozzájuk fűzött elvárásokat, s csak ráfizetés lesz a vége. Mindig célszerű megbízható forgalmazóktól, ismert és jól bevált márkákat, termékeket választani.

 • előnye: természetes, környezetbarát anyag, kiváló hangszigetelő és tűzálló képességgel
 • hátránya: jóval költségesebb a polisztirol anyagoknál és alacsonyabb a hőszigetelő képessége a grafit szigetelésnél

Milyen vastag legyen a homlokzati hőszigetelés?


Érintőlegesen már szó esett róla, hogy a különböző minőségű alapanyagok esetében más-más vastagságban szükséges az adott homlokzat szigetelés kiépítése, hiszen a különbségek a teljesítményben is megmutatkoznak, így egyes szigetelőanyagokból vastagabb, míg másokból vékonyabb réteg felvitele is elegendő. Ugyanakkor van néhány egyéb szempont is, amelyeket érdemes figyelembe venni homlokzati hőszigetelés kivitelezés során.

A homlokzati szigetelés vastagságának meghatározása mindig annak a függvénye, hogy milyen célokat kívánunk megvalósítani hosszútávon. Ezalatt értjük például azt, hogy sokan csak a fűtési szezonra koncentrálnak, azonban nyáron is éppen olyan nagy szerep jut a homlokzati hőszigetelő rendszer teljesítményének. Fontos továbbá, hogy gondoskodni kell a páraáteresztésről is, másképp igen hamar penészedés, gombásodás indulhat meg a belső falakon.

Laikusként sokan úgy gondolhatják, hogy minél vastagabb a külső szigetelés annál hatékonyabb, és annál több pénzt spórolhatunk. Ez bizonyos mértékig így is van, azonban egyrészt messze nem mindegy a homlokzat szigetelés alapanyaga és tulajdonságai, másrészt egy bizonyos vastagságon túl már felesleges növelni azt, csak pénzkidobás volna. Ugyancsak befolyásolják a hatékonyságot és a szükséges vastagságot a szerkezeti jellemzők, nyílászárók állapota, vagy épp a kivitelezés minősége is.
Általánosságban azt lehet elmondani, hogy homlokzati hőszigetelés kivitelezés során nem érdemes csupán a vastagságra apellálni, hiszen ahogy arról már szót ejtettünk, vékonyabb homlokzat szigetelés is képes lehet ugyan olyan, vagy jobb eredményt elérni, mint egy vastagabb rendszer. Az sem mellékes, hogy minél vastagabb egy családi ház külső szigetelése, annál nagyobb kihívást jelent annak biztonságos és hosszútávú rögzítése.

Napjainkban az EU-s és magyar energetikai követelmények egyre szigorúbban szabályozzák az épületek energiaháztartásának jellemzőit, mind a megújuló energia felhasználását, mind a homlokzat szigetelés, stb. minőségét illetően. Egyre gyakrabban hallani az úgynevezett passzív házakról, amelyeknek jellemzője, hogy az energiafelhasználás gyakorlatilag 0, így ilyenkor a lehető legjobb minőségű termékek használatára kell törekedni hőszigetelés kivitelezés során is. Új házak építése, vagy akár régebbi épületek felújítása során is kifizetődő a passzív ház kialakítására törekedni, hiszen a nem is olyan távoli jövőben ezek az ingatlanok lesznek a legértékesebbek a piacon.

Családi ház hőszigetelés? Válassza Ön is az Hőszigetelésmester csapatát!


Ne feledje, hogy hatékony, precíz és hosszútávú eredmény csak akkor születhet, ha a munkálatokat profi homlokzati hőszigetelés kivitelező végzi. A lakó-, és gazdasági épületek energiaháztartásának feljavítása egy biztosan megtérülő befektetés, azonban csak akkor, ha a legjobb minőségű alapanyagokat választja a külső szigetelés kiépítésére és szakembere bízza a feladatot.

Amennyiben további kérdése van a homlokzat szigetelés kapcsán, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken vagy ha szeretné felmérni, hogy az Ön otthonának a külső szigetelés, homlokzat felújítás munkálatai mennyibe kerülnének, akkor kérjen részletes árkalkulációt! 

Homlokzati hőszigetelés kivitelező csapatunk szívesen áll rendelkezésére:

+36 70 679 7004

Hőszigetelésmester - Külső szigetelés Budapest és vonzáskörzetében kedvező áron, precíz szakszerű kivitelezéssel.

Süti kezelés beállítása
Mi és partnereink az Ön engedélyét kérjük arra, hogy cookie-kat tároljunk eszközén személyre szabott hirdetések és tartalom nyújtásához, hirdetés- és tartalomméréshez valamint nézettségi adatok gyűjtéséhez.
Süti kezelés beállítása