Kérdése van? Hívjon minket:
Ebben a cikkben:

Gipszkarton mennyezet szigetelés hatékonyan

2022. október 11.
146
mennyezet szigetelés

A lakásfelújítások leggyakoribb apropójaként a hőszigetelés korszerűsítése nevezhető meg. A hatékony szigetelés nagyon fontos annak érdekében, hogy egyrészt kellemes környezetben töltsük a mindennapjainkat, másrészt, hogy ne kelljen hatalmas összegeket fordítani a fűtésszámlára. Az energiaárak drágulásának tükrében utóbbi mindinkább meghatározóvá vált.

Hőszigeteljen okosan!


A jól működő hőszigetelés egy összetett rendszer, ahol nem elég csupán egyetlen elemre koncentrálni, ugyanis ez csak akkor válik igazán hatékonnyá, ha a nyílászáróktól kezdve, a homlokzaton keresztül, a padló, és a mennyezet szigetelése is helytálló. Utóbbiról, a mennyezet szigeteléséről kevesebb szó esik, azonban ez is épp olyan fontos, mint az imént felsorolt többi szempont.

Mennyezet szigetelés a Hőszigetelésmester segítségével!

A hőszigetelés korszerűsítése történhet lépésről lépésre, vagy akár átfogóan, minden téren egyszerre. Bármelyik megoldást is választja, a Hőszigetelésmester csapatára minden esetben számíthat. Budapesten és vonzáskörzetében vállaljuk családi házak, panelházak, közintézmények hőszigetelésének kiépítését, felújítását.

Hívjon minket most!

+36 70 679 7004

Mennyezet szigetelés lehetőségek


A mennyezet szigetelés kialakításának módját nagyban befolyásolja, hogy van-e padlástere a lakásnak, ugyanis ezesetben könnyebb dolgunk van, mivel a padláson egyszerűen elhelyezhető kőzet-, vagy üveggyapot, esetleg polisztirol szigetelés. Amennyiben a padlástér valamilyen funkciót is betölt, érdemes lépésálló polisztirol lemezben gondolkodni. Természetesen a mennyezet szigetelés belülről is megoldható.

A szigetelés egyik legfontosabb kérdése az alapanyag típusa. Érdemes a témában körültekintően tájékozódni, szakemberek segítségét kérni, ugyanis korántsem mindegy, hogy milyen tulajdonságokkal bír egy-egy gyártmány. A hőszigetelő képesség csupán egy szempont, nem szabad figyelmen kívül hagyni az egyéb jellemzőket sem, mint például a vízállóság, strapabíróság. Nagyon lényeges a páraáteresztő képesség is, hiszen ha ez nem megfelelő és páralecsapódás történik a belső oldali szigetelés és a mennyezet között, akkor ott gyorsan megindul a penészesedés. Az alapanyagok megválasztásánál az is meghatározó, hogy a mennyezet szigetelés belülről vagy a padlástéren történik majd.

A mennyezet szigetelés árak természetesen igen változó képet mutatnak annak függvényében, hogy milyen tulajdonsággal bírnak az adott gyártmányok. Ugyancsak fontos szempont itt is, hogy a mennyezet szigetelés belülről vagy a padlástéren kerül kialakításra, a munkadíjak miatt. Mindazonáltal minden esetben érdemes a minőségi, és ezzel együtt magasabb árkategóriát képviselő termékeket választani, ugyanis a silány gyártmányok kevésbé hatékonyak, hamar tönkremennek.

Gipszkarton mennyezet szigetelés hatékonyan
A gipszkartonnal kiegészített mennyezeti szigetelés az irodaházakban, vagy egyéb közintézményben is népszerű, hatékony megoldás.

Mennyezet szigetelése belülről

A padlástér mellett a mennyezet szigetelése akár belülről is megoldható. Alapvetően itt szerencsésebb helyzetben vannak azok, akiknek otthona nagy belmagassággal bír, mivel itt lehetőségünk van gipszkarton álmennyezet szigetelés kiépítésére. A gipszkarton mennyezet szigetelés számos előnnyel jár. Noha a gipszkarton önmagában még kevésbé hatékony, ez könnyedén kombinálható kőzet-, vagy üveggyapot szigeteléssel. Ezáltal sokkal hatékonyabb lesz a fűtés is, mivel eleve lecsökken a belmagasság, másrészt a jól megválasztott alapanyagok révén minimálisra csökkenthető a tetőszerkezeten keresztül távozó hőenergia mennyisége.

Alacsonyabb belmagasság esetében, ahol a gipszkarton álmennyezet szigetelés nem túl praktikus, ott érdemes speciális rétegszerkezettel rendelkező szigetelőanyagokat választani, melyek vékonyak, így a belmagasság nem csökken látványosan. Persze itt is nagy hangsúlyt kell fektetni az alapanyagok minőségére.

Gipszkarton mennyezet szigetelése

A plafon hungarocellel történő szigetelése csak akkor ajánlott, hogyha a lapok elhelyezése a padláson történik. Beltéri használat esetén a hungarocell komoly problémák forrása lehet, mivel párakicsapódást okoz. Károsodhat a falszerkezet és rövidesen a penészedéssel is szembe kell néznünk.

A gipszkarton mennyezet szigetelés során az álmennyezethez célszerű az EPS helyett üveg-, vagy kőzetgyapot használata. Az álmennyezet kialakítása azonban már sokkal nehezebb feladat, mint a padlástér szigetelése, hiszen itt szükségünk lesz tartóelemekre is, amelyek elhelyezése már megkövetel bizonyos szintű jártasságot, szaktudást a témában. A mennyezeti szigetelés hatékonyságán túl a precizitás a megjelenés miatt is rendkívül fontos, hiszen csak így biztosítható az igényes álmennyezet.

Az álmennyezet szigetelés árak kivitelezőnkként változnak, de ez alapvetően is számos dolog függvénye, kezdve a lakás méretétől a felhasznált alapanyagokig. A Hőszigetelésmesternél folyamatosan törekszünk arra, hogy kedvező mennyezet szigetelés árak mellett nyújtsunk professzionális szolgáltatásokat.

Hívjon minket most!

+36 70 679 7004

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!