Kérdése van? Hívjon minket:
Ebben a cikkben:
Témakörök

Dryvit szigetelés árak, így kalkuláljon!

2022. április 02.
778
megfizethető dryvit szigetelés ár

A dryvit rendszer, vagy dryvitozás fogalmakkal gyakran találkozhatunk az építkezések, felújítások kapcsán, nem véletlenül, hiszen az utólagos külső hőszigetelés során használt hőszigetelő rendszereket jellemzően ezen a néven emlegeti a köznyelv. Mindazonáltal a dryvit eljárás alapvetően az EPS alapú hőszigetelést takarja. Az alábbiakban azonban nem magára a metódusra fogunk koncentrálni, hanem a dryvitozás árak kapcsán válaszolunk meg néhány kérdést. 

A Hőszigetelésmester dryvitozásban is profi!


A dryvit szigetelés ár - érték arányban az egyik legjobb választás lehet otthona energetikai jellemzőinek feljavítására, hiszen viszonylag olcsó, mégis jó minőségű alapanyagokról beszélünk, ráadásul akár különböző típusú gyártmányok közül is választhat igényei, vagy a dryvit szigetelés árak szerint. 

A dryvit szigetelés a XXI. századi építőipar egyik legnépszerűbb eljárása, így ez természetesen a Hőszigetelésmester szolgáltatásainak színes palettáján is megtalálható. Kollégáink tapasztalt, sokat látott szakemberek, akik mindig nagy gondot fordítanak munkájuk minőségére. Cégünk alappillérei a precizitás és az ügyfélközpontú gondolkodás. Szolgáltatásainkat folyamatosan fejlesztjük, igyekszünk ügyfeleink minden elvárásának maximálisan eleget tenni. A megbízóink elégedettsége számunkra rendkívül fontos, így árainkat is igyekszünk ennek fényében kialakítani. A dryvitozás árak meghatározása is ebben a szellemben történik.

Dryvit szigetelésről lenne szó? Válassza tapasztalt kivitelező csapatunkat!

+36 70 679 7004

Dryvitozás árak, és ami mögöttük van


A dryvit szigetelés árak meglehetősen széles skálán mozognak, hiszen az alapanyagok költsége, vagy épp a dryvit rendszer munkadíj is sok dolog függvénye. Először is korántsem mindegy, hogy mely gyártó, mely termékeit szeretné megvásárolni, hiszen a dryvit rendszer ár erősen függ attól, hogy grafitos vagy hagyományos EPS lapokat választ, vagy mondjuk olcsóbb, de silányabb termékeket szemben a drágább, de minőségibb alapanyagokkal. 

Ehhez kicsit ássunk bele mélyebben a dolgokba, de csak dióhéjban. Az EPS kifejezés az expandált polisztirolt takarja, magyarul a hungarocellt. A hagyományos fehér polisztirol hővezetési tényezője λ= 0,040 W/mK. Ugyanakkor a grafitos adalékanyaggal gyártott, szürke színű EPS akár 20-30%-kal is növelheti a hőszigetelés hatékonyságát, hiszen hővezetési tényezője λ= 0,031 W/mK, ráadásul ugyan azt a teljesítményt sokkal vékonyabb gyártmányokkal is elérhetjük a hagyományos polisztirollapokhoz képest. 
Ennek ismeretében magától értetődő, hogy a grafitos dryvit árak jóval magasabbak. 

tapasztalt szakemberek és kedvező dryvit szigetelés árak
A dryvit szigetelés ár egyik legfontosabb tényezője az alapanyag minősége

Persze a terméktípus korántsem minden, ezesetben a márka is sokat nyom a latban. A jobb minőségű, időtálló és strapabíró dryvit árak szempontjából természetesen magasabb kategóriát képvisel, azonban mégis inkább megéri erre beruházni, hiszen hosszú éveken, évtizedeken keresztül helytáll, és nem szükséges a szigetelés felújítása rövid időn belül. A dryvit ár egyfajta mutató, nem feltétlenül igaz, hogy minden jobb, ami drága, mert ez nincs így, de érdemes ismert és jól bevált gyártók termékei mellett letenni a voksunkat. Ha pedig nem ismerjük kellőképpen ezeket, akkor célszerű már az alapanyagok kiválasztásában is szakemberek segítségét kérni, és a későbbiek folyamán is a szakértelmükre támaszkodni, azaz nem érdemes a dryvit munkadíj megfizetésén spórolni. 

A kiépítendő dryvit rendszer ár kalkulációja során természetesen az sem mindegy, hogy mennyi alapanyaggal dolgozunk. A dryvit homlokzati szigetelés három esetben is alkalmazható:

  • új építésű, bevakolatlan épületek szigetelése;
  • régebben épült, hőszigeteletlen vakolt épület utólagos hőszigetelése;
  • már meglévő szigetelt homlokzattal rendelkező épületet modernizálása, vastagabb szigetelés felrakása.

Ezekben az esetekben más-más az anyagigény, arról nem is beszélve, hogy ezt az épület nagysága is alapvetően befolyásolja. Értelemszerűen minél vastagabb a szigetelés, annál hatékonyabb, azonban ez csak egy bizonyos szintig működik, utána csupán pénzkidobásról beszélünk. Arról már szó esett, hogy a grafitos polisztirol lapokkal sokkal vékonyabb rétegben is biztosítható az a teljesítmény, amit a vastagabb, hagyományos polisztirollapok nyújtanak. Mindazonáltal célszerű mérlegelni, hiszen a grafitos dryvit ár jóval magasabb, de nem is biztos, hogy szükség van rá, akár elég lehet a hagyományos polisztirol teljesítménye is, így pedig a teljes dryvit rendszer ár is alacsonyabb lesz a munka legvégén. 
Végül pedig az esztétikai elvárások is hatással lehetnek a végösszegre, például a dryvit színezés munkadíj révén. 

Mindent egybevetve a dryvit rendszer ár – érték arányban az egyik legjobb választás, ha nem szeretne hatalmas összegeket költeni a szigetelés modernizálására, de mégis hatékony megoldást keres. A polisztirol alapú dryvit árak jóval olcsóbbak, mint például a kőzetgyapot szigetelés, de mégis hatékonyan el tudják látni, amire hivatottak. 

Hívjon minket bizalommal, ha a pontos dryvit szigetelés árak kapcsán érdeklődne!

+36 70 679 7004

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Amennyiben tovább használod weboldalunkat, úgy elfogadod a cookie-kat. A részletekért kattints ide!